1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Rode kool
  6. Eend met rode kool en appel

Eend met rode kool en appel

Door: casya.in.het.kippenhok

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 24-10-2001

Ingrediënten 4 personen


* 200 gr panklare rode kool * 3 eetlepels olie * 1 eetlepel azijn * zout * peper * 4 appels *
2 eendenborstfilet * 3 eetlepels rode port * 1? eetlepel cranberrycompote (Ocean spray) * aluminiumfolie



Ontdek meer:

Voorbereiding

Door rode kool 2 eetlepels olie en azijn mengen. Op smaak brengen met zout en peper en laten staan.
Appels schillen. Klokhuizen verwijderen en appels in dunne plakken snijden.
Vel van de eendenborst met een scherp mesje in ruitpatroon inkerven. Filets bestrooien met zout en peper.

Bereidingswijze

In een koekenpan met een antiaanbaklaag de filets eerst ca. 5 minuten op de velkant bakken,
keren en nog ca. 3 minuten bakken. Filets in aluminiumfolie wikkelen.
In pan met achtergebleven braadvocht 1 eetlepel olie verhitten.
Appels in ca. 4 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren.
Appels uit pan nemen en rode kool in dezelfde pan ca. 4 minuten roerbakken.
Port en cranberrycompote erdoor roeren en nog ca. 2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip

Rode kool aan een kant van de vier borden leggen.
Eend in dunne plakken snijden en ernaast leggen. Serveren met aardappelpuree.

Wijnadvies:
Swartland Pinotage heeft een licht zeer fruitig karakter.
Daardoor past hij goed bij dit gerecht waaraan de appels,
azijn en cranberrycompote een fris accent geven.
Serveertemperatuur: 13 - 15?CBron: Allerhande November 1999

Bron

Allerhande (AH)



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van casya.in.het.kippenhok
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top