Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. appelbeignets

appelbeignets

Door: honeybeeke

  • Belgisch Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-10-2001

Ingrediënten


250 gr bloem, snuifje zout, 15 gr gist, 1/4 l melk, 1 ei (dit is voor een beslag voor 20 stuks beignets.), 5 appelen, citroensap, een weinig kaneel.


Verder heb je nodig


Frituurketel


Ontdek meer:

Voorbereiding

Los de gist op in een beetje lauwe melk.

Bereidingswijze

Stort de gezeefde bloem met het zout in een kom. Maak een kuiltje in de bloem en giet er het gistmengsel in. Scheid de dooier van het eiwit en klop de eierdooier door de melk. Voeg de melk al kloppend bij de bloem. Klop het eiwit stijf. Spatel eiwit en kaneel door het beslag. Dek vervolgens de kom af en laat het beslag niet langer dan 15 min. rijzen. Het beslag moet verder rijzen in het frituurvet. Verhit de frituurolie tot 180?C. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor en snijd de appel in plakjes van 1 cm. dikte en besprenkel met citroensap. Dompel de appelen in het beslag en bak ze in 3 tot 4 min. goudbruin in de frituurolie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met bloemsuiker. Dien warm op;



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van honeybeeke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top