1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Salade van witlof en meloen !

Salade van witlof en meloen !

  • Internationaal, Salade
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-10-2001

Ingrediënten 4 personen


Ca. 600 a 700 gram witlof -
1 honing-meloen (cavaillon) -
30 gram pijnboompitten -
20 blaadjes munt -
5 a 6 eetlepels volle-melk of room -
3 eetlepels limoensap (of citroensap) -
1 eetlepel suiker -
1 eetlepel pepermuntsiroop (moet niet perse) - enkele munt-blaadjes voor het garneren -
200 gram creme-fraiche


Verder heb je nodig


Mixer of staafmixer -
witlof over de lengte doorsnijden en harde stronk weghalen - afwassen en drogen - in stukken van 2 cm. snijden


...... een frisse bitterzoete ervaring ! (heerlijk bij Parma- of Ardeense ham)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meloen schoonmaken en er met een lepeltje of uitsteker bolletjes uithalen -
de pijnboompitjes roosteren

Bereidingswijze

Maak van de pepermuntblaadjes(grof-gehakt), de melk , het limoensap , de suiker en evt. pepermuntsiroop met de staafmixer een sausje - voeg de creme-fraiche toe en roer tot een smeuige saus - peper en/of zout naar smaak

Serveertip

Witlof en meloenballetjes op een bord met de saus erover dresseren - de pijnboompitjes en blaadjes munt erover en klaar ! heerlijk bij parma-ham !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top