1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Chutney
  6. Tomaten chutney

Tomaten chutney

Door: diny45

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 23-10-2001

Ingrediënten


2 kilo rijpe tomaten, 250 gr. uien, 250 gr. suiker, 2 koppen (witte) azijn, 1 thl zout, 50 gr. krenten (geen rozijnen), 1 el chili, 1 el gember.


Verder heb je nodig




Een gerecht uit Kenia, dat erg goed past bij de Nigeriaanse currykip maaltijd. Gekregen van een vriendin die daar jaren gewoond heeft.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tomaten ontvellen en klein hakken, de ui snipperen.

Bereidingswijze

Alle ingredienten samenvoegen en door laten koken tot de chutney gebonden is.

Serveertip

Kan in een goed gesloten pot enkele maanden worden bewaard in de koelkast.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van diny45
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top