1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. gembervisballetjes uit de magnetron

gembervisballetjes uit de magnetron

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr. visfilet, stevige
1 sneetje wittebrood
1 ei
1 kleine ui
1 aardappel
Zout
2 pepers, Spaanse


Verder heb je nodig


Keukenpapier, aluminiumfolie, ondiepe schaal, ovenvaste schaal van 2 liter inhoud en wat magnetronfolie.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voor de visballetjes de vis afgedekt in 4 tot 5 minuten op vol vermogen net gaar koken. De aardappel wassen, verscheidene keren inprikken en op een stukje keukenpapier in 3 tot 4 minuten op vol vermogen beetgaar koken. In aluminiumfolie verpakt 5 minuten laten nagaren en de schil verwijderen.

De ui pellen en zeer fijn snipperen. Het gemberwortelstukje schillen zeer fijn snipperen of raspen. Het zaad en de zaadlijsten uit de Spaanse peper verwijderen, het vruchtvlees wassen en zeer klein snijden. De korst van het brood verwijderen en het brood kleinsnijden. De vis met de aardappel fijnprakken. De ui, de gemberwortel, de Spaanse peper, het brood, het ei en zout erdoor mengen en van het mengsel balletjes ter grootte van een walnoot draaien

Bereidingswijze

De balletjes in een ondiepe schaal naast elkaar leggen en afgedekt in 5 tot 7 minuten op ongeveer driekwart vermogen stevig laten worden. De balletjes halverwege omdraaien. Het zaad en de zaadlijsten van de Spaanse peper verwijderen, het vruchtvlees wassen en kleinsnijden. Het kleine stukje geschilde gemberwortel raspen.

De visballetjes voorzichtig omscheppen en alles afgedekt nog circa 5 minuten op ongeveer driekwart vermogen verwarmen.

Serveertip

Lekker met gekookte rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top