1. Home
  2. Recepten
  3. Argentijnse keuken
  4. Chilisoep

Chilisoep

  • Argentijns, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 ui
2 bouillontabletten
1 peper, Spaanse rode
0.5 l. kidneybonen
0.5 l. tomaten, gezeefde
70 gr. tomatenpuree
3 el. olie, plantaardige
1 el. peterselie, verse, fijngehakte
1.5 el. wijnazijn, rode
1 snufje suiker
1.5 dl. water
2 teentjes knoflook
1 tl. komijn
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Een knoflookpers, een glazen litermaat met een inhoud van 2 liter en wat magnetronfolie.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De zaadlijst en het zaad uit de Spaanse peper verwijderen, de peper wassen en het vruchtvlees in reepjes snijden. De ui en de knoflook pellen, de ui fijnsnipperen en de knoflook uitpersen. De olie in een glazen litermaat (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden. De ui, knoflook, Spaanse peper en komijn erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 3 tot 4 minuten op vol vermogen verwarmen. Vervolgens de gezeefde tomaten, de verkruimelde bouillontabletten, het water, de tomatenpuree en de kidneybonen zonder vocht erdoor roeren en de soep (afgedekt) in circa 12 tot 14 minuten op driekwart vermogen aan de kook brengen. Vlak voor het serveren de azijn met de suiker toevoegen, de soep op smaak brengen met zout en peper en garneren met peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magneetronnetje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top