1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Vis in kruidensaus

Vis in kruidensaus

Door: ellada

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Ingrediënten


Voor de vis:
1 1/2 kilo vis naar keuze (zeer geschikt b.v. rode poon), 1 citroen, bloem, olijfolie.
Voor de saus:
1 1/2 kop olijfolie, 3-4 el bloem, 1/2 kop witte azijn, 1 blikje tomatenpuree (250 gr), 2 koppen water, 2 teentjes knoflook, 1 thl suiker, 1thl rozemarijn, 2 blaadjes laurier, 4-5 balletjes peper,



Gebakken vis in een kruidige tomatensaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vis schoonmaken, wassen, zouten, met de citroen besprenkelen en laten uitlekken. Als de vis is uitgelekt, olie verhitten in koekepan, de vis door de bloem wentelen en bakken. Af laten koelen.

Bereidingswijze

De olie voor de saus verhitten, bloem toevoegen en met houten lepel roeren tot de bloem is opgelost. Tomatenpuree oplossen in een kop water, daar de azijn doorroeren en toevoegen aan de olie met de bloem, nog een kop water toevoegen alsmede de uitgeperste knoflook, rozemarijn, suiker, laurier en de balletjes peper, zachtjes onder af en toe roeren laten koken. Zodra de saus bind er de gebakken vis in leggen en nog 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.

Serveertip

Op schaal serveren overgoten met de saus. Serveer er gekookte aardappelen of rijst en een salade bij.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ellada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top