1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Ceasar salad : Cesarsalade

Ceasar salad : Cesarsalade

  • Amerikaans, Salade
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Ingrediënten 4 personen


4 bladeren bindsla * 1 ei * 2 teentjes look * 3 el citroensap * 8 el olijfolie * 4 ansjovisfilets in olie * 2 hardgekookte eieren * 8 el versgeraspte parmezaan * peperVoor de soldaatjes : 200 gr stokbrood * 1 el boter * 1 el olijfolie * 1 teentje look * 1 tl gehakte bieslook * 1 tl gehakte dragon * 1 el versgeraspte parmezaan



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij het stokbrood in fijne rondjes. Laat ze onder voortdurend omschudden 3 minuten bruinen in de pan, op een matig vuur, in warme boter en olijfolie. Voeg er het geperste look, het bieslook en de dragon aan toe. Laat 15 minuten op een heel zacht vuur verder bakken terwijl u ze verschillende keren omschudt. Doe ze in een slakom, strooi er parmezaan over. Meng ze en zet ze opzij.

Bereidingswijze

Was de slablaadjes, droog ze en knip ze fijn. Verwijder de schaal van de hardgekookte eieren en snij ze in partjes. Laat de ansjovis uitlekken en snij hem in stukjes. Klop het rauwe ei, de geperste look, het citroensap en de olie in een slakom. Voeg er de salade, de ansjovis en de hardgekookte eieren aan toe. Roer het geheel voorzichtig om.

Serveertip

Versier de bereiding met soldaatjes en geraspte parmezaan, breng het geheel op smaak met peper en dien onmiddellijk op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvijf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bollekenvijf
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top