Teriyaki van zalm op een bedje van Chinese kool en rettich

  • Japans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 zalmfilets (150 g elk) * 1/2 Chinese kool * 300 g rettich (witte wortel) of wortel * 1 eetlepel rijstazijn * 2 eetlepels olie * 1/2 eetlepel sesamolie * zout en versgemalen witte peper * 1 bakje tuinkers * 1 dl medium dry sherry * 2 eetlepels bruine suiker * 1 dl Japanse Kikkoman sojasaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof. Klop in een kom de azijn met de olie en sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven van het bedje. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade ca. 15 minuten intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze ca. 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus.

Serveertip

Schep de salade op vier borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers. Serveren met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten