Blini warschafski

  • Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Warschause flensjes.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125gr boter # 5 eieren # 125gr suiker # snufje zout # geraspte schil van een citroen # 125gr bloem # 8 eetlpl olie (80gr) # 2 eetlpl suiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer,zeef.

Voorbereiding

Het eigeel en het eiwit van elkaar scheiden.

Bereidingswijze

De boter schuimig roeren in een kom. Om en om de eierdooiers, de suiker, het zout en de geraspte citroenschil door de boter roeren. De gezeefde bloem met eetlepels tegelijk door het beslag scheppen. De eiwitten zeer stijf kloppen en luchtig door het beslag mangen. Olie in een koekepan verhitten en daarin kleine koekjes bakken met een doorsnee van 10cm. De flensjes 7 min op klein vuur bakken, ze keren en de andere kant nog eens 3min bakken. De flensjes wam houden tot ze allemaal zijn gebakken. De flensjes met suiker bestrooid serveren.

Serveertip

Ook heerlijk met vruchtensausen, jam, marmelade of compote.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten