Snert
- Nederlands, Soep
- > 120 min.
Oer Hollandse mega-dikke snert met erg veel vulling!
Ingrediënten 4 personen
2 pakken spliterwten, 2 grote pakken boerensoepgroenten, 3 rookworsten, ca. 3 flinke varkenslappen of hamlappen, spekreepjes of stuk spek, bouillonblokkies of vloeibaar.Benodigdheden
grote pan (5-7 ltr)
lepel
vergiet
Voorbereiding
Was de ertwen.
Bereidingswijze
Vul de pan voor 3/4 met water.
Paar bouillonblokkies erin of vloeibare bouillon. Anderhalf pak van de erwten erin mikken. Aan de kook brengen, vlees erin (nee niet de worst!, spek erin (voor alleen smaak : reepjes, classic : blok spek, voor die-hards na bereideng op te eten op roggebrood (blegh!) paar uur laten koken, af en toe roeren tegen aankoeken. Vlees gaar? Eruit vissen en snijden, Hop, terug in de pan. 3/4 van de groente erin. Soep bijna klaar? Laatse kwart groente erin (half uurtje of zo) 2 rookworsten erin mikken. Worsten warm? Snijden in plakkies en hopakee : terug in de pan. De laatste worst is extra voor \\\\\\\'morgen\\\\\\\' als de soep het lekkerst is! Soep na een paar uur nog niet dik genoeg? Mik er nog een flinke hand erwten bij (ook gewassen!)
Serveertip
Als je de \\\\\\\'spekblok\\\\\\\' variant gekozen hebt : in plakjes serveren op roggebrood. Let op, dit is vooral voor old-dudes die dit van vroeger kennen. Ziet eruit en voelt als gekookt snot!