Snert

  • Nederlands, Soep
  • > 120 min.
  • Snert

    Snert

    Snert

Oer Hollandse mega-dikke snert met erg veel vulling!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 pakken spliterwten, 2 grote pakken boerensoepgroenten, 3 rookworsten, ca. 3 flinke varkenslappen of hamlappen, spekreepjes of stuk spek, bouillonblokkies of vloeibaar.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

grote pan (5-7 ltr)
lepel
vergiet

Voorbereiding

Was de ertwen.

Bereidingswijze

Vul de pan voor 3/4 met water.

Paar bouillonblokkies erin of vloeibare bouillon. Anderhalf pak van de erwten erin mikken. Aan de kook brengen, vlees erin (nee niet de worst!, spek erin (voor alleen smaak : reepjes, classic : blok spek, voor die-hards na bereideng op te eten op roggebrood (blegh!) paar uur laten koken, af en toe roeren tegen aankoeken. Vlees gaar? Eruit vissen en snijden, Hop, terug in de pan. 3/4 van de groente erin. Soep bijna klaar? Laatse kwart groente erin (half uurtje of zo) 2 rookworsten erin mikken. Worsten warm? Snijden in plakkies en hopakee : terug in de pan. De laatste worst is extra voor \\\\\\\'morgen\\\\\\\' als de soep het lekkerst is! Soep na een paar uur nog niet dik genoeg? Mik er nog een flinke hand erwten bij (ook gewassen!)

Serveertip

Als je de \\\\\\\'spekblok\\\\\\\' variant gekozen hebt : in plakjes serveren op roggebrood. Let op, dit is vooral voor old-dudes die dit van vroeger kennen. Ziet eruit en voelt als gekookt snot!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hj.smit avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten