1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Snert
  5. Snert

Snert

Door: hj.smit

  • Nederlands, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Ingrediënten 4 personen


2 pakken spliterwten, 2 grote pakken boerensoepgroenten, 3 rookworsten, ca. 3 flinke varkenslappen of hamlappen, spekreepjes of stuk spek, bouillonblokkies of vloeibaar.


Verder heb je nodig


Grote pan (5-7 ltr)
lepel
vergiet


Oer Hollandse mega-dikke snert met erg veel vulling!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de ertwen.

Bereidingswijze

Vul de pan voor 3/4 met water.

Paar bouillonblokkies erin of vloeibare bouillon. Anderhalf pak van de erwten erin mikken. Aan de kook brengen, vlees erin (nee niet de worst!, spek erin (voor alleen smaak : reepjes, classic : blok spek, voor die-hards na bereideng op te eten op roggebrood (blegh!) paar uur laten koken, af en toe roeren tegen aankoeken. Vlees gaar? Eruit vissen en snijden, Hop, terug in de pan. 3/4 van de groente erin. Soep bijna klaar? Laatse kwart groente erin (half uurtje of zo) 2 rookworsten erin mikken. Worsten warm? Snijden in plakkies en hopakee : terug in de pan. De laatste worst is extra voor \\\'morgen\\\' als de soep het lekkerst is! Soep na een paar uur nog niet dik genoeg? Mik er nog een flinke hand erwten bij (ook gewassen!)

Serveertip

Als je de \\\'spekblok\\\' variant gekozen hebt : in plakjes serveren op roggebrood. Let op, dit is vooral voor old-dudes die dit van vroeger kennen. Ziet eruit en voelt als gekookt snot!



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hj.smit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top