poolse salade

  • Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-2001

Overheerlijk en nog gezond ook !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de salade:

4 zoute haringen # 4 aardappelen # 300 gr worteltjes # 2 augurken # 100 gr champignons uit blik.

Voor de dressing:

100 gr mayonaise # 5 eetlpl melk # zout, witte peper # 1 teentje knoflook (uit de pers) # geraspte nootmuskaat.

Voor de garnering:

4 eieren # 2 theelpl mayonaise # zout, peper # kervel # dragon.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
vergiet, schaal, huishoudfolie, zeef.

Voorbereiding

De aardappelen in de schil koken en den pellen. De eieren hard koken. De kervel en dargon wassen, drogen en fijn hakken.De worteltjes, augurken ebn champignons uit laten lekken.

Bereidingswijze

De haring, de aardappelen, de worteltjes en augurken in stukjes snijden. De champignons halveren en met de andere ingredienten vermengen. De melk door de mayonaise roeren en kruiden met zut, peper, knoflook en weinig nootmuskaat.De saus over de salade gieten en erluchtig doorscheppen.De schaal afgedekt in de koelkast zetten voor een half uur. De eieren peleln en in de lengte halveren.Het eigeel eruit scheppen en door een zeef drukken. De mayonaise erdoor roeren en kruiden met peper en zout. De eiwitten hiermee vullen. De salade garneren met deze gevulde eieren. De verse kervel en dragen over de eieren strooien.

Serveertip

Als afwisseling kunnen in plaats van haring ook resten gebraden vlees, gekookte ham of een worstsoort worden gebruikt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten