1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Harira

Harira

  • Marokkaans, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-2001

Ingrediënten 6 personen


250 gr lamsvlees (van de bout) in stukjes,, *2 el olijfolie, *2 uien, fijngesneden *200 gr knolselderij, in stukjes, *4 el fijngesneden peterselie, *6 el fijngesneden koriander, *750 gr tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en in stukjes, *1/4 tl gemalen kaneel, *1/4 tl gemberpoeder, *1/4 tl saffraanpoeder, *zout en peper, *200 gr oranje linzen, *50-75 gr rijst, *citroensap



Marokkaanse soep met lamsvlees en linzen. Wordt vaak als eerste gegeten na de vastenperiode

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het lamsvlees rondom bruin in de olie. Uien erbij, 3 minuten meebakken. Breng 2,5 liter water aan de kook en giet dit bij het vlees en uien. Voeg knolselderij, peterselie, 3 el koriander, helft van de tomaten, kaneel, gemberpoeder, saffraan en peper toe en laat het in open pan op zacht vuur 1 uur trekken tot het vlees gaar is. Voeg na 30 minuten de linzen toe. Roer, als de soep 1 uur gekookt heeft, de andere helft van de tomaten erdoor en laat de soep nog 15 minuten koken. Voeg de rijst toe en laat deze gaar worden in de soep. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Strooi er voor het serveren nog 3 el koriander over.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beauad


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beauad
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top