Jagersaus met eekhoorntjesbrood

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 20-30 min.

in plaats van vers eekhoorntjesbrood kunt u ze ook in gedroogde vorm verwerken. u hebt dan veel minder nodig, slechts 50 g. gedroogde paddestoelen moeten voor de bereiding in koud water geweekt worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
150 g eekhoorntjesbrood, 1 el olie, 4 sjalotjes, 1/4 l bouillon, 1/8 l droge witte wijn, 2 el tomatenpuree, zout, witte peper, peterselie, dragon, boter, suiker.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak de paddestoelen schoon en was ze kort in ruim water. snijd ze in vrij grove stukken. hak de sjalotjes fijn. verhit de olie in een pan en fruit de paddestoelen en de sjalotjes ca. 8 min. op een matig vuur. giet er vervolgens de kokende bouillon en de wijn bij en bestrooi het geheel met een royale hoeveelheid versgemalen peper. laat het 10 min. op een laag vuur doorkoken. leng de tomatenpuree met wat van het vocht aan en voeg dit toe. breng alles op smaak met wat zout en suiker. laat de saus tegen de kook aan komen en klop er dan met 2 vorken of een garde 25 g boter door. het is de bedoeling dat de saus dan wat schuimig wordt. vlak voor het serveren hakt u een 1/2 theelepel dragonbladeren en wat peterselie fijn en strooit u deze kruiden over de saus.

Serveertip

deze saus smaakt uitstekend bij wild, zoals ree, haas en konijn.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

poeder avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten