Courgettetaart met gerookte zalm
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
* dille of bieslook * 2 courgettes * 1 dl slagroom * 2 eierdooiers * 1 dl melk * 1 pakje gerold bladerdeeg * peper en zout * 150 gr gerookte zalmBenodigdheden
een taartvorm met losse bodem van 28 cm diameter * een deegrol.
Voorbereiding
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en laat de oven voorverwarmen op 210?C. Breng een halve pan met gezouten water aan de kook. Schil de courgettes zeer fijn, snijd ze in schijfjes en dompel ze in kokend water. Laat de courgettes na 3 minuten koken uitlekken, doe ze schrikken onder koud water en laat ze opnieuw goed uitlekken.
Bereidingswijze
Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, duw goed in de hoekjes en tegen de ribbeltjes van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar buiten en rol over de rand van de vorm met de deegrol, het teveel valt eraf en je krijgt een mooi gekartelde taartrand. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Schik de courgetteschijfjes in een kring in het deeg. Klop de eidooiers met de melk en de room, strooi er een weinig zout en peper op, en voeg de vierkantjes gesneden zalm toe. Giet de bereiding over de courgettes, verdeel zorgvuldig de stukjes zalm over de taart en zet in de oven. Laat 35 a 40 minuten bakken.
Serveertip
Dien warm op, eventueel samen met een klein slaatje. U kunt de bereiding versieren met een beetje gesnipperde dille of bieslook.