Mexicaanse gehakttaart
- Fusion, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Ingrediënten 6 personen
1 uitgerolde kant-en-klare schijf bladerdeeg *1 zak Mexicaanse groentenmengeling (400 gr diepvries) * 500 g varkensgehakt * 1 ui * 1 el chilipoeder * 4 eieren * scheutje melk * boter * 100 g belegen geraspte kaas
Benodigdheden
een springvorm
Voorbereiding
Ontrol het deeg en leg met papier en al in de vorm, drukgoed in de hoeken en tegen de wanden van de vorm. Plooi het teveel aan deeg naar binnen. Prik met een vork gaatjes in de taartbodem. Snijd het teveel aan papier tegen de vorm af. Verwarm de oven voor op 200? C. Bak de deegbodem blind gedurende 10 minuten. Haal uit de oven en laat afkoelen. Draai de oven naar 180? C.
Bereidingswijze
Blancheer de bevroren Mexicaanse groentenmengeling in kokend gezouten water tot het water bijna terug aan de kook is. Giet in een zeef en laat schrikken in ijswater. Laat goed uitlekken. Snipper een ui en fruit deze met wat boter in een grote koekenpan. Voeg het gehakt toe, plet het met een vork en laat het rul bakken. Voeg de uitgelekte groenten toe en kruid met chilipoeder en peper en zout naar smaak. Roerbak nog een paar minuten. Vul de deegbodem met dit mengsel. Klop de eieren met de melk los en giet dit over het mengsel. Strooi de kaas hierover en zet de taart gedurende 35-45 minuten terug in de oven.
Serveertip
Serveer de taart lauw met een frisse salade.