Bladerdeegrollade met rijst, gerookte zalm en venkel
- Belgisch, Lunch/Brunch
- 60-120 min.
Ingrediënten 4 personen
100 gr basmatirijst * 100 gr wilde rijst * 1 venkelknol * 3 plakken gerookte zalm * 300 gr bladerdeeg * 1 ei * zout en peperVoorbereiding
Kook de basmatirijst en de wilde rijst afzonderlijk 25 minuten in gezouten kokend water. Laat zorgvuldig uitlekken en laat afkoelen. Maak de venkelbol schoon en behoud alleen het zachtste deel. Snijd het in kleine blokjes.
Bereidingswijze
Spreid het bladerdeeg uit op een werkblad. Bedek het met een laag basmatirijst en vervolgens wilde rijst. Doe er zout en peper bij. Verdeel daarover vervolgens de fijngesneden venkel en bedek met sneetjes gerookte zalm. Rol alles op en druk de ingredienten goed aan. Schik de rollade op een bakplaat en smeer in met geklopt ei. Bak 30 minuten in een hete oven op 200?C : het deeg moet goudbruin zijn.
Serveertip
Dien warm op met een lichtjes ingekookte roomsaus en gehakte peterselie ofwel heel koel met citroenmayonaise.