1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. kalfsoester met garnituur in vetvrij papier

kalfsoester met garnituur in vetvrij papier

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2001

Ingrediënten 4 personen


4 kalfsoesters van 150 gram.
8 plakken gekookte ham.
500 gram kleine champignons in plakken gesneden.
100 gram fijngesneden ui.
250 gram boter.
125 cc. room.
2 eetlepels fijngehakte peterselie.
1 theelepel fijngesneden bieslook.
1 theelepel fijngesneden dragon.
cognac.
nootmuskaat, zout, peper,citroensap.



Een apart vleesgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de champignons met de ui in wat boter lichtbruin.
Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap.
Voeg de room toe, laat inkoken tot sausdikte en voeg de kruiden toe.
Bak de kalfsoesters in voldoende boter op hoog vuur om en om, en zout en peper ze licht.
Smeer 4 vellen vetvrij papier dun in met boter.
Leg op elk vel achtereenvolgens een halve plak ham, een lepel champignonmengsel, de kalfsoester, een lepel champignonmengsel en weer een halve plak ham.
Druppel er wat cognac over.
Vouw het papier dicht en plaats de pakketjes ca. 10 min. in een hete oven van ca. 250 graden.
Open de pakketjes, schik de inhoud over 4 voorverwarmde borden.

Serveertip

Serveer er verse groenten bij met gebakken aardappelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alleybassey
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top