Op de huid gebakken kabeljauw

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-10-2001


Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stuks kabeljauwfilet, elk 150 gram, met huid * 2 rode paprika's * 200 g spinazieblaadjes * 4 eetl olijfolie (voor de dressing) * 4 eetl balsamico azijn * 1 eetl boter * 1 eetl olijfolie (om in te bakken) * zeezout * versgemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 295,30 kcal
Koolhydraten 6,11 g
Eiwitten 28,42 g
Vetten 16,81 g

Voorbereiding

Rooster de paprika?s ongeveer 35 minuten tot ze zwart zijn, in een oven van 220?C. Laat ze in een goed afgesloten plastic zak afkoelen (ongeveer 10 minuten), verwijder dan vel en zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Bereidingswijze

Bak de paprikastukken in een hete koekenpan met 1 eetl olijfolie en leg ze op verwarmde borden. Verhit een koekenpan op het vuur. Voeg als hij heet is de boter en de olie toe en bak hierin de kabeljauw op de huidkant in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Draai de filets om en bak nog 1 minuut. .Leg de vis op de paprika. Zet in dezelfde pan de gewassen spinazie aan. Leg de blaadjes naast de paprika en de kabeljauw. Als smaakmakertje maken we een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Verwarm de dressing even in een pannetje en giet hem met een eetlepel om de kabeljauw heen.

Serveertip

Ter afwerking kruiden met zeezout en vers gemalen peper.

Laatste reacties

Tomklaassens1 avatar
Tomklaassens1 03-03-2018

Echt heel goed. Ik heb mij precies aan het recept gehouden en ik geef er een 9 voor. Ik kan mij voorstellen dat er een toef aardappelpuree lekker bij is.

mauritsenole92 avatar
mauritsenole92 19-10-2001

heerlijk in al zijn (zgn.)simpelheid.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten