Op de huid gebakken kabeljauw
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-10-2001
Ingrediënten 4 personen
4 stuks kabeljauwfilet, elk 150 gram, met huid * 2 rode paprika's * 200 g spinazieblaadjes * 4 eetl olijfolie (voor de dressing) * 4 eetl balsamico azijn * 1 eetl boter * 1 eetl olijfolie (om in te bakken) * zeezout * versgemalen zwarte peperVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 295,30 kcal |
Koolhydraten | 6,11 g |
Eiwitten | 28,42 g |
Vetten | 16,81 g |
Voorbereiding
Rooster de paprika?s ongeveer 35 minuten tot ze zwart zijn, in een oven van 220?C. Laat ze in een goed afgesloten plastic zak afkoelen (ongeveer 10 minuten), verwijder dan vel en zaadlijsten en snijd ze in stukken.
Bereidingswijze
Bak de paprikastukken in een hete koekenpan met 1 eetl olijfolie en leg ze op verwarmde borden. Verhit een koekenpan op het vuur. Voeg als hij heet is de boter en de olie toe en bak hierin de kabeljauw op de huidkant in ongeveer 7 minuten goudbruin en gaar. Draai de filets om en bak nog 1 minuut. .Leg de vis op de paprika. Zet in dezelfde pan de gewassen spinazie aan. Leg de blaadjes naast de paprika en de kabeljauw. Als smaakmakertje maken we een dressing van de olijfolie en balsamicoazijn. Verwarm de dressing even in een pannetje en giet hem met een eetlepel om de kabeljauw heen.
Serveertip
Ter afwerking kruiden met zeezout en vers gemalen peper.
Laatste reacties
Echt heel goed. Ik heb mij precies aan het recept gehouden en ik geef er een 9 voor. Ik kan mij voorstellen dat er een toef aardappelpuree lekker bij is.
heerlijk in al zijn (zgn.)simpelheid.