Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Appel in calvados

Appel in calvados

Door: jam_en_gelei

  • Duits Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-10-2001

Ingrediënten


6 middelgrote appels, 50 gr rozijnen, 100 gr suiker, citroensap, calvados.



Duitsland
Rusttijd: 4 weken.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De appels schillen, klokhuis met een appelboor eruit steken. Appel in ringen snijden. De schijven in water met citroensap bijna zacht koken. Verdeel deze plakken met de rozijnen in lagen in een pot. Meet 1/8 liter van het citroenwater af. Doe dit in een pan, voeg de suiker toe en kook dit in 4-5 minuten tot een lichte siroop. Giet dit over de appelringen. Vul aan met calvados tot de appelringen volledig zijn bedekt. Pot sluiten en ca. 4 weken laten staan. Smaakt heerlijk bij varkensvlees.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top