1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Sushi
  5. Sushi

Sushi

  • Japans, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kop Japanse rijst
2 el. rijstazijn
1 el. suiker
zout
4 vellen zeewier (nori)
1 moot verse tonijn in repen gesneden
1 komkommer in repen gesneden
bieslook



Japans koken is nu een hit. Hier een lekekr recept voor echte sushi. Een recept uit flair.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Breng de gewassen rijst met twee koppen water aan de kook, met het deksel op de pan. Draai het vuur lager & laat het ongeveer 8 minuten verder koken. Draai het vuur uit & laat de rijst nog 15 minuten stomen. Laat steeds het deksel op de pan. Meng rijstazijn, suiker & een snuifje zout met een houten lepel door de rijst & laat hem afkoelen.
2. Leg de nori plat op het werkblad & bedek de hele lengte met een dun laagje rijst. Laat aan de boven- & onderkant een rand vrij van ongeveer 5 cm. Doe in het midden van het blad de rijst, een reep tonijn, een reep komkommer & wat bieslook. Vouw de randen naar binnen & rol het zeewierblad op. Laat de rol 10 minuten rusten & snij hem in stukken van 2,5 cm.
3. Dien op met soja-dipsaus op smaak gebracht met wasabi.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van winnie78
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top