Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Bloemkool
  6. bloemkool

bloemkool

Door: jabog33

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 17-10-2001

Ingrediënten 3 personen


300 gram gekookte ham,50 gram bloem,2 deciliter halfvolle melk,1 snufje peper,1 snufje zout,150 gram geraspte belegen kaas,30 gram boter,1 snufje nootmuskaat,1 bloemkool



Bloemkool met ham-kaas saus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de bloemkool en laat deze even zachtjes koken in een pan met water.Voeg eventueel aan het water wat zout toe.Maak een sausje door de boter te verwarmen en hier de bloem aan toe te voegen.Voeg tevens 1 dl van het kookvocht en de melk toe en laat het geheel verder koken.U dient regelmatig te roeren om klonteren en aanbakken te voorkomen.Voeg 2/3 van de geraspte kaas aan de saus toe.Snijd de ham in kleine stukjes en voeg deze eveneens aan de saus toe.Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat.Vet een Ovenschaal in en leg hierin de bloemkool.Giet de ham-kaassuas over de bloemkool.Strooi hierna de overgebleven kaas over de bloemkool.Plaats de schaal heel even onder de warme gril om er een krokant korstje op de saus te krijgen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jabog33
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top