1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Japanse keuken
  5. Japan

Japan

  • Japans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-10-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gram kippenboutjes, 1/2 kopje sojasaus, 1/2 kopje water, 1 theelepel suiker, 1 mespuntje peper, 1 mespuntje gemberpoeder.


Verder heb je nodig


Middelgrote schaal, vork, kopje theelepeltje, keukenmesje.


Tori-no-Teriyaki - gebraden kip. Veel spijzen in Japan wordenm et sojasaus gekruid. Sojasaus wordt gemaakt van soja- bonen, die de Japanners ook voor veel andere gerechten gebruiken. Als je de kip een paar uur in de soja-saus laat staan wordt ze bij het braden goudbruin en glanzend. Teriyaki betekent glanzend. Tegen de gastvrouw zeggen de gasten: itadakimasu. Dat wil zeggen "ik eet graag, dan u".

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Dit is een 2 ** sterren recept.

Bereidingswijze

Laat de diepvries kippeboutjes ontdooien. Doe de sojasaus en het water in de schaal en roer het goed door met de vork. Doe er de suiker, de peper en het gemberpoeder bij. Goed mengen. Leg de ontdooide kippenboutjes in de saus en laat ze 2 tot 3 uur staan. De gekruide kippenboutjes worden het lekkerst als je ze op de barbeque of in de grill braadt. Je kunt ze ook in een vuurvaste schaal in de oven braden (220 graden), ongeveer 15 minuten. Tijdens het braden druppel je steeds weer een lepel met de aangemaakte sojasaus over het vlees.

Serveertip

Serveer er rijst en groene bonen bij.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caco


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van caco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top