1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. mejillones marinera

mejillones marinera

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 kg mosselen (gekookt in schelp)
kookvocht van de mosselen
1 ui
1 teen knoflook
blik gezeefde tomaten
tobasco
glas droge witte wijn



Heerlijk spaans mosselgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder van de gekookte mosselen een van de schaaldelen, zodat er een schaaldeel met daarin de mossel overblijft.

Bereidingswijze

Bak knoflook en ui glazig, gezeefde tomaten erbij, een glas van het kookvocht en een glas witte wijn. Voeg rijkelijke tobasco toe. Laat goed heet worden en laat iets inkoken. Verwarm een ronde ovenschaal. Doe mosselen en saus hier in en plaats korte tijd in de hete oven. Bestrooien met gehakte peterselie.

Serveertip

Gewoon met de vingers en met een stuk stokbrood. Heerlijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lechef2


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lechef2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top