Kip in oven op zijn Portugees

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Heerlijke kip met aardappeltjes in de oven!
Opdienen met Portugese choriso rijst!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 kippenbouten
5 eetlepels olijfolie
piri piri (Portugeese tabasco)
zout
peper
paprikapoeder
8 aardappellen
1 grote ui in ringen geneden.
4 teentjes verse knoflook fijn gesneden (niet geperst)
50 gram boter
50 gram olijfen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ruime ovenschaal

Voorbereiding

Een schaaltje vullen met olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en piri piri.
Aardappellen schillen en in de lengte door vier snijden, zodat je 4 lange partjes krijg.

Bereidingswijze

Alle ingredienten in de oven schaal doen en lekker door elkaar halen zodat de olijfoliemix overal zit. Leg de uiringen onderop, de kip in het midden en de aardappelpartjes rondom de kip. Plaats hier en daar nog stukjes boter. Zet het in een matig warme oven (100 graden) en laat het lekker een 2 uurtjes langzaam bakken. Indien het niet gaar genoeg of de aardappeltjes niet lekker bruin zijn, zet de oven nog een halfuurtje of tot het gaar is op 180 graden!
Laatste halfuurtje de olijfen nog even erop doen!

Serveertip

Lekker met Portugese rijst, als groente een salade of bloemkool met een lekkere kaassaus en ijskoude witte Vinho Verde, bv die van Casal Garcia.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tonenmarcia avatar

Doorsturen

Home Recepten