1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. ceviche

ceviche

Door: karnol

  • Mexicaans, Borrelhapje
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 14-10-2001

Ingrediënten 10 personen


750 gram kabeljauwfilet / 6 grote citroenen / 1 1/2 rode ui / 1 teen knoflook / zout / zwarte peper / 1 eetlepel suiker / tabasco / tomatenketchup / 1/4 bosje peterselie



"rauw" vis die gemarineerd wordt in citroensap

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de vis in stukken. Leg dit in een aardewerken schaal en voeg het sap van 5 geperste citroenen toe. De vis moet in zijn geheel door het sap worden bedekt. Strooi daaroverheen een theelepel zout, de suiker, knoflook en een beetje tabasco. Roer de vis goed om en laat dit op zijn minst 8 uur staan (totdat de vis wit en ondoorschijnend is). Zet de schaal in de koelkast.

Bereidingswijze

Snij de uien in ringen en laat dit in het sap van de overige citroen, gemengd met een theelepel suiker enige uren marineren.
Serveer de ceviche in een kommetje, leg er wat gesneden uiringen over en dek het geheel af met tomatenketchup en wat fijngesneden peterselie.

Serveertip

Serveer laat in de middag, ruim voor het avondeten. Bier smaakt hierbij erg verfrissend, alhoewel tequila ook geen verkeerde combinatie is.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karnol
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top