GROENTEKROKETTEN

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-2001

Vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij maaltijd met vlees. voor circa 8 stuks.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram oud brood* 100 gram geroosterde pinda's of cashewnoten* 100 gram feta* 150 gram prei, alleen lichtgekleurde gedeelte* 1 rode paprika* 1 blikje maiskorrels( circa 200 gram) 100 gram versgemalen jonge goudse kaas* 2 eetl. gefruite uitjes* 2 eetl. fijngehakte peterselie* 2 theel. kerrie* zout en peper* 3 eieren* scheutje melk* 3 eetl. bloem* olie om in te bakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
foodprocessor

Voorbereiding

Verkruimel het brood met de noten in de foodprocessor en doe in een kom. Verkruimel de feta. Snijd de prei in de lengte in vieren en daarna in smalle boogjes. Snijd de paprika in kleine blokjes. Spoel de mais af in een zeef en goed laten uitlekken. Doe de feta, prei, paprika, mais, peterselie, gefruite uitjes kerrie en peper en zout en meng alles goed door elkaar. Voeg een ei en twee eidooiers toe en meng nogmaals tot het een samenhangend mengsel is.(eiwitten worden gebruikt om te paneren) Voeg een scheutje melk toe als het mengsel te droog mocht zijn. Vorm met bebloemde handen acht kroketten van het mengsel en zet ze in de koelkast totdat je ze gaat bakken.

Bereidingswijze

Klop de eiwitten los in een diep bord. Doe de bloem en een tweede bord. Haal eerst de kroketten door de eiwit en daarna door de bloem. Verhit een laagje olie in de koekenpan en bak de kroketten in ca. 8 min.gaar en goudbruin. In de frituut reken je ? 4 min.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten