1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Madeleines
  6. Madeleines met koffiesmaak

Madeleines met koffiesmaak

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-2001

Ingrediënten 4 personen


185 g boter * 65 g amandelpoeder * 75 g zelfrijzende bloem * 10 g oploskoffie * 180 g eiwit (4) * 185 g bloemsuiker * 1/2 eetlepel honing


Verder heb je nodig


Een bakblik met madeleine-vormpjes


Voor zo'n 24 madeleines.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180? C.

Bereidingswijze

Laat de boter smelten tot hazelnootkleur en laat afkoelen. Meng de amandelpoeder met de bloem en de oploskoffie. Meng het losgeklopte eiwit (niet tot schuim kloppen !) met de bloemsuiker. Voeg de gesmolten boter en de honing toe en meng goed. Spatel de bloem, amandelpoeder en oploskoffie onder het mengsel. Vul de met boter ingesmeerde en bebloemde vormpjes met ongeveer 1 eetlepel deeg. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top