1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Foie gras
  5. Kwartel in bladerdeeg gevuld met foie gras

Kwartel in bladerdeeg gevuld met foie gras

Door: bonbollekentwee

  • Frans, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-10-2001

Ingrediënten 4 personen


4 mooie kwartels * rauwe eendenlever * bladerdeeg * eierdooier * peper en zoutKwartels en foie gras vormen een huwelijk gesloten in de hemel. Een recept speciaal voor Carla en Constant van Chef-kok Claude Delposen van restaurant "La Goumandiere" in Garche (Thionville) in het prachtige "Land van Sierck" in de Franse Moezelstreek.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijde de boutjes van de kwartels en hou apart. Snijd dan de kwartels door langs de rugzijde, haal de ruggengraat eruit en ontbeen de vogels, of laat dit doen door de poelier. Kruid met peper en zout. Vul ze op met een stuk foie gras, vouw ze dicht en duw ze in model. Snijd vier rechthoeken uit het bladerdeeg, leg er de kwartels op, maak er een pakje van en plak het bladerdeeg dicht met een beetje water, snij het teveel eraf met een scherp mes. Roer de eierdooier los en borstel het bladerdeeg hiermee in. Verwarm de oven voor op 200? C.

Bereidingswijze

Leg de kwartels op een met bakpapier belegde bakplaat en laat ze 18 minuten bakken in de warme oven. Laat ze afkoelen en daarna gedurende minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Kruid ondertussen de boutjes met peper en zout en bak ze in een pan in wat boter. Laat ook afkoelen, maar niet ijskoud. Maak een sausje van koude ingekookte gevogeltefond met truffeljus en kruid bij indien nodig. Leg in het midden van ieder bord een hoopje sla en leg er de boutjes tegen. Verdeel er enkele eetlepels afgekoelde gefrituurde preireepjes rond en schik daar de in plakken gesneden gevulde kwartels op. Nappeer het geheel met het truffelsausje.

Serveertip

Versier met halve kerstomaatjes en physalis (lampionnetjes).Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top