1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Dorade in de oven met aardappeltjes

Dorade in de oven met aardappeltjes

Door: viske___

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-2001

Ingrediënten 4 personen


1 dorade of goudbrasem van ong. 1,2 kg, 3 medium grote aardappelen, 2 rijpe tomaten, enkele takjes marjolein,1/4 ui, 1 teentje knoflook, 1/2 citroen, 40 ml olijfolie, peper en zout



Een heerlijk Italiaans receptje

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven tot 200?C. Maak de vis volledig schoon.
De aardappelen snijdt u in kleine blokjes. Doe ze samen met de look, de fijngesneden ui, de olie, peper en zout en enkele lepels water in een vuurvaste schotel. Deze gaat 30 min. in de oven.

Bereidingswijze

Schuif de aardappelen dan naar de rand van de ovenschotel, leg de vis in het midden en bedek hem met fijne schijfjes citroen, de in blokjes gesneden tomaten en de marjolein. Bedek de schotel met aluminiumfolie en schuif alles terug in de oven, maar vergeet niet de vis af en toe te bedruipen met het vocht in de schotel.

Serveertip

Na 25 min. kan de vis geserveerd worden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top