Dosa

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-2001

Indiase rijstpannekoek

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram langkorrel rijst (bijv. basamati rijst) / 2 a 3 eetl. tarwemeel / water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan / blender

Voorbereiding

week de rijst 6 tot 8 uur alvorens de dosa's te gaan bakken

Bereidingswijze

Giet de geweekte rijst af en doe deze in de blender - voeg water toe tot de rijst ong. 1 cm onder staat - maak nu de rijst zo fijn mogelijk met de blender - doe het over in een schaal en voeg er lepel voor lepel het tarwemeel bij. Steeds even roeren en stoppen met toevoegen van meel als het beslag de dikte heeft van pannenkoekbeslag - Verhit olie of ghi in een koekenpan en giet wat van het beslag in de pan - laat het dun uitlopen over de bodem van de pan en bak de pannenkoek aan beide zijden lichtbruin - de dosa's zijn nu klaar om te eten

Serveertip

Je kunt de dosa eten als een pannenkoek met zoet beleg (honing/stroop) maar ikzelf heb hem liever hartig. Hiervoor bak ik kaas mee of maak een "Masala Dosa"; dit is een met aardappel en evt. kaas/vlees gevulde dosa. Mijn Indiase vriend geeft de voorkeur aan de Masala Dosa, maar heeft me verzekerd dat het ook heerlijk is met kokos-chutney. Ik heb die helaas nog nergens kunnen vinden, misschien hebben jullie meer succes. Eet smakelijk!!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten