1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Koekjes
  5. Eierkoeken
  6. nederlandse eierkoeken

nederlandse eierkoeken

  • Slanke keuken, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 12-10-2001

Ingrediënten


4 eieren, gescheiden
175 gr bloem
100 gr suiker
1 tl vanillesuiker
scheutje melk (20-30 ml)
eetlepel citroensap
1 tl bakpoeder


Verder heb je nodig


Mixer
bakpapier
oven


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Eiwitten stijfkloppen met citroensap, bakpoeder,vanillesuiker, zout en helft van de suiker.
eidooiers loskloppen met de rest van de suiker.
eidooiers voorzichtig door eiwit roeren, dan bloem (gezeefd) er voorzichtig doorheen roeren.

Bereidingswijze

Hoopjes beslag met paar centimeter tussenruimte op bakplaat (met bakpapier) scheppen. Je hebt waarschijnlijk twee platen nodig! minuut of 20 in oven van 175?C. Je hebt ongeveer 12 grote eierkoeken met deze hoeveelheid beslag.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Bij 12 eierkoeken bevatten ze per stuk ongever 10 gram suiker en 3 gram vet. Ze zijn goed in te vriezen tussen bakpapier (tegen het kleven)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top