1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Champignonsaus

Champignonsaus

Door: vifke

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 11-10-2001

Ingrediënten 4 personen


40 g boter (bakboter)
30 g bloem (tarwebloem)
1.5 dl melk (vol)
1 dl gevogeltefond
peper
zout
250 g champignons
2 eetlepels citroensap

(variatie: een klein glaasje porto tijdens het bakken van de champignons)











Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een roux maken van de boter en de bloem.

De melk koken (om klonters in de saus te vermijden) en beetje bij beetje bij de roux voegen, onder voortdurend roeren. Vervolgens de gevogeltefond bij de saus voegen. Kruiden met peper en zout en nog een kwartier zachtjes laten sudderen.

Bereidingswijze

Ondertussen de champignons schoonmaken en in schijfjes snijden. Bakken in een beetje boter en besprenkelen met citroensap.(eventueel porto) Vermengen met de saus en onmiddellijk opdienen.

Serveertip

Deze saus is lekker bij biefstuk of bij gebraden kip.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top