Speltbrood

  • Brood
  • > 120 min.

Spelt is een tarwesoort gekweekt in koudere streken. Brood gebakken met speltbloem geeft een wit-geelachtige kruim en heeft een heerlijke, typische smaak. Een recept van de verpakking van de AVEVE speltbloem, beschreven voor de oven. In de broodbakmachine is het brood echter ook perfect geworden! En lekker ... :-)))

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor een brood van ruim 700 gram:
500 g speltbloem, 300 ml water, 7 g droge gist, 10 g suiker, 10 g boter, 7 g zout
* Waarschuwing: Gebruik niet meer bloem dan in dit recept aangegeven. Het brood rijst behoorlijk en stak bij mij na het bakken zo'n centimer of 4 boven de vorm uit.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1611,00 kcal
Koolhydraten 287,63 g
Eiwitten 65,93 g
Vetten 17,53 g
Benodigdheden
Broodbakmachine (de mijne is een Inventum Luxe BM35)

011010

Bereidingswijze

Doe de ingredienten in de door de fabrikant aanbevolen volgorde in de broodvorm.*
Instellen op witbrood, korst medium en op 2 LB.

* Zelf ga ik tegen het advies van de fabrikant in, die eerst het meel en dan het water doet. Vooral bij zwaardere meelsoorten wordt dan niet al het meel meegekneed en blijft in de hoeken zitten of onderin de vorm, omdat het water niet kan 'doordringen'. Ik doe nu eerst een deel van het water erin, dan het meel en dan de rest van het water en de overige ingredienten.
* Tip van Lia: Kijk als het piepsignaal gaat even of al het meel meegekneed is. Zo niet, duw het losse meel tegen de deegbal aan, zodat het alsnog meedoet.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

zolderkamertje avatar
zolderkamertje

Doorsturen

Home Recepten