1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Gehaktballetjes met prei en tauge

Gehaktballetjes met prei en tauge

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2001

Ingrediënten 3 personen


300 g. rundergehakt1/2 tl. djahe1/2 tl. ketoembar1 tl. kerrie1 tl. sambalketjap1/2 tl. suiker2 a 3 el. olie1 niet te dikke prei150 g. tauge1 zakje koe loe youk saus van Conimex



Vanavond aan het experimenteren geweest en dit kwam er uit.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng het gehakt met djahe, ketoembar, kerrie, sambal, ketjap en suiker. Maak er kleine gehaktballetjes van. Snij de prei in dunne ringen.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een koekenpan. Bak hierin de gahaktballetjes gaar en bruin. Voeg vervolgens de prei en nog wat ketjap toe. Meng de sausmix met 300 ml. water, voeg dit toe aan de gehaktballetjes, en laat even doorkoken. Voeg de tauge toe en warm nog even mee.

Serveertip

Lekker met rijst en een komkommersalade met bieslook. Zet op tafel eventueel nog sambal en ketjap.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top