1. Home
  2. Recepten
  3. Duitse keuken
  4. reibekuchen.

reibekuchen.

  • Duits, Vegetarisch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-10-2001

Ingrediënten 4 personen


* 1 kg vastkokende aardappelen, * 2 uien, * 2 eieren, * 1 theel. zout, * olie om in te bakken, * 125 ml zure room, * 1 eetl. gehakte bieslook, * 1 eetl. peterselie, * 1 teentje knoflook.


Verder heb je nodig


Koekenpan


Aardappelpannenkoekjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen en rasp ze grof. Wikkel de aardappelrasp in een schone theedoek en knijp het vocht er goed uit. Pel de uien en snipper ze.

Bereidingswijze

Doe de aardappelrasp in een kom en meng de gesnipperde ui, de eieren en het zout erdoor.
Verhit in een koekenpan olie, zodat de bodem bedekt is. Schep enkele bergjes aardappelrasp in de pan, druk deze plat met de bolle kant van een lepel en bak de ardappelpannenkoekjes aan beide zijden goudbruin. Houd ze warm en bak de rest. Roer voor de kruidencreme de groene kruiden en een geperst teentje knoflook door de zure room en serveer deze apart bij de Reibekuchen.

Serveertip

TIP: meng eens 1 theelepel komijnzaadjes door het aardappelmengsel.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van verwennerij


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van verwennerij
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top