1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broodpudding
  6. grootmoeders broodpudding

grootmoeders broodpudding

  • Belgisch, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-10-2001

Ingrediënten


1/2 liter melk - 300 gr. oud brood - 200 gr suiker - peperkoek (optioneel) - 5 eieren - 50 gr rozijnen - kaneel - vanillesuiker.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwam de melk met de suiker (lauw).
Doe het oud brood (en eventueel de peperkoek) in een kom en giet de gesuikerede melk over. Laat wat weken.
Plet het geweekte brood met een vork. Meng de rozijnen onder dit mengsel. Doe er wat kaneel (niet te veel indien je reeds peperkoek gebruikte hebt) evenals een snuifje vanillesuiker bij.
Kluts de 5 eieren en mengd dit onder het broodmengsel.

Boter een kom goed in met boeter. Giet het mengsel in de kom.
Laat 45 min bakken op 200?C



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van azvub


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van azvub
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top