1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Spruitjessoep met pijnboompitten

Spruitjessoep met pijnboompitten

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2001

Ingrediënten 4 personen


750 gram spruitjes - 3/4 liter vleesbouillon (of van blokjes gemaakt) - 200 gram creme-fraiche - 1/3 liter volle melk - 50 gram havermout - zout - witte peper - nootmuskaat - evt. geroosterde pijnboompitjes voor garnering van de soep


Verder heb je nodig


Pan
(staaf)mixer


Romig-pittige soep van spruitjes met pijnboompitjes !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Spruitjes wassen en schoonmaken en enkele mooie zachte blaadjes (die evt. als dekoratie kunnen dienen op de soep) apart houden en evt. even blancheren !

Bereidingswijze

Vleesbouillon (of bouillonblokjes )op temperatuur brengen en zodra ze kookt de spruitjes toevoegen .
15 a 20 minuten koken tot ze gaar zijn .
daarna de spruitjes in de bouillon pureren en de creme-fraiche er doormengen . de soep met peper zout en nootmuskat afwerken . de melk en de havermout koud door elkaar roeren en door de soep mengen . even laten opkoken !

Serveertip

Garneren met de geroosterde pijnboompitjes en enkele blaadjes spruit .



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hasip
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top