1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Broccoli
  6. Soepvlees met rauwe zalm, broccoli en prei

Soepvlees met rauwe zalm, broccoli en prei

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2001

Ingrediënten 4 personen


700 g soepvlees met been
1 wortel
1 preiwit
1 takje selder
peper
zout
2 eetlepels mayonaise
0.5 cl balsamicoazijn
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
300 g broccoli
0.2 dl room
0.5 eetlepels citroensap
1 krop sla
200 g zalmfilet
2 preiwitten
1 eetlepel peperbolletjes (roze)
1 cl olie (truffelolie)
2 takjes dille







Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Reinig de wortel, de prei en de selder en snijd ze in grove stukken. Blancheer het soepvlees en spoel goed na. Zet het terug op in koud water met de groenten, peper en zout. Breng aan de kook en laat ongeveer 3 uur op een zacht vuur koken. Bewaar de bouillon voor een andere bereiding.

Laat het vlees afkoelen en pluk fijn. Meng met een weinig mayonaise, peper en zout, enkele druppels balsamico en grof gesneden, grootbladige peterselie.

Bereidingswijze

Was de broccoli, verdeel in roosje en kook beetgaar. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet. Klop de room op en voeg wat citroensap en een weinig vleesbouillon toe. Roer de afgekoelde broccoliroosjes door de room en breng verder op smaak.

Snijd de prei in julienne en blancheer in kokend water. Was en droog de sla.

Hak de rauwe zalm fijn en breng op smaak met gemalen roze peper.


Serveertip

Schik wat sla op een bord. Leg daarop het soepvlees en werk af met geblancheerde julienne van prei, op smaak gebracht met truffelolie. Versier verder met de roze zalm. Garneer met een mooi takje dille.




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top