Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Thaise keuken
  4. Curry
  5. Vegetarische curry

Vegetarische curry

Door: esmeraldav

  • Thais
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-2001

Ingrediënten 2 personen


100 gr doperwtjes,
150 gr sperzieboontjes,
250 gr Chinese kool,
4 grote aardappelen (in blokjes van circa 1 cm),
zakje santen-mix (30 gr),
3 eetlepels zonnebloemolie (echte curriers nemen hier geklaarde boter of ghee),
2 grof gesnipperde uien,
1 geperst teentje knoflook,
1/2 rode Spaanse peper in smalle reepjes,
3 theelepels kerriepoeder,
2 theelepels gemberpoeder (verse gember mag natuurlijk ook),
1 laurierblad,
3 hardgekookte eieren in plakjes (als garnering),
3 tomaten in plakjes (als garnering)



Ontdek meer:

Voorbereiding

Groenten en kruiden snijden als hierboven.

Bereidingswijze

Maak kokosmelk door de santen-mix op te lossen in 3 dl kokend water.

Fruit de ui in de olie. Voeg de knoflook, Spaanse peper, kerrie en gember toe. Schep de aardappelblokjes erdoor en laat alles circa 3 minuten bakken.

Voeg vervolgens de boontjes, erwten en kool toe. Strooi er een beetje zout over en voeg de kokosmelk toe.

Breng de curry aan de kook, stop het laurierblad erbij en laat het circa 10 minuten zachtjes koken.

Garneer met de ei- en tomaatplakjes.

Serveertip

Serveer de curry bijvoorbeeld met stokbrood of rijst.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van esmeraldav
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top