Rotmok

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ouderwets maar nog steeds lekker Marinerecept uit de oost( Indische hachee)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

750 gr. rundvlees in flinke dobbelstenen, 750gr.uien grof gesnipperd,hacheekruiden, 2 rode pepers, zout,ketjap manis, 3 tenen knoflook gekneusd,water, olie om in te braden
1Theelepel ketoembar, 1 theelepel kerriepoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 440,64 kcal
Koolhydraten 17,16 g
Eiwitten 41,08 g
Vetten 21,47 g

Bereidingswijze

Bak eerst het vlees flink bruin,dan de uien en de knoflook erbij, dan de fijn gesneden lomboks,ketjap en kruiden, laat het geheel 5 minuten doorbraden en voeg dan 750 ml heet water erbij en laat het geheel minstens zolang stoven dat de uien bijna zijn opgelost. Proef en voeg naar smaak zout, sambal en nog wat ketjap toe. Laat het geheel niet droogkoken, voeg eventueel nog wat kokend water erbij

Serveertip

Geef er rijst bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 18-10-2012

Heerlijk! Deze keer aan recept nog toegevoegd: daor salam, kerrieblad, en wat azijn. Valt altijd in de smaak. Bedankt, Petra

pwiggers avatar
pwiggers 06-02-2012

Toprecept! Gemaakt voor vrienden. Erg lekker. Wordt zeker vaker gemaakt! Ook lekker voor de slowcooker. Groet, Petra

joke_smum avatar
joke_smum 13-12-2002

Lijkt me erg lekker. Ik heb het bij mijn favorieten gezet. Als echte Helderse weet ik dat vooral de Indonesische gerechten erg lekker zijn bij de marine. Heb het daar ook vaak gegeten. Groetjes joke

henriette44 avatar
henriette44 03-05-2002

heerlijk was erg lekker groetjes \henriette

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten