Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kinderkeuken keuken
  5. Pizza
  6. pizza

pizza

Door: anthony_h

  • Kinderkeuken, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ingrediënten


Dit hebt je nodig:
350 g bloem *
1 theel. zout *
20 g verse gist of 2 plakjes droge gist *
400 g tomaten uit blik *
150 g mozzarella *
1 eetl. extra vergine olijfolie *wat verse of droge oregano *


Verder heb je nodig


Grote kom *
bakplaat *


Pizza Margherita!Probeer eens zelf pizza te bakken,ook al heb je een goeie pizzaria om de hoek.Pizza maken is leuk en makkelijk en je moet maar op twee dingen goed letten:je moet het deeg goed kneden en lang genoeg laten rijzen.
Dit recept is voor koningin Margheritta,uitgevonden in Napels voor koningin Margherita.
Je kan hem veranderen door er ham of champignons op te doen,of iets anders wat je lekker vindt!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout in een kom.
Meng in een andere kom de gist met water en roer goed met een vork.
Zet de kom met gist nu 15 minuten weg.
Vermeng beetje voor beetje het gistmengsel met de bloem.
Doe wat bloem op je handen en gebruik je knokkels en vuisten om het deeg glad en elastisch te kneden.
Maak van je deeg een bal en doe er een katoenen doek omheen.
Laat het deeg ongeveer 30 minuten in de kom zitten op een warme,beschutte plaats(of leg een wollen trui over de kom heen).
Zet de oven op 230?C/gasstand 7.
Doe wat olie op een rechthoekige of ronde bakplaat.
Druk met je handen het deeg over de plaat uit.
Maak het blik tomaten open en verdeel de tomaten over het deeg.
Als de tomaten heel zijn,ze eerst met een vork prakken.
Scheur de mozzarella in stukjes en vedeel die mooi over de tomaten.
Strooi er het zout en de oregano over.
Druppel daarna nog wat olie over de pizza.
Zet je pizza dan ongeveer 20 minuten in de oven.

Serveertip

Tips en trucs:
Vraag een volwassene je te helpen met het openen van het blik tomaten en het uit de oven halen van de pizza.
Als je zelf de pizza uit de oven haalt,gebruik dan goede ovenwanden,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van anthony_h
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top