hazelnoot schuimtaart

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001


Machtig maar wel heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 5 eiwitten
  • 100 gram suiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Voor de vulling:
  • 3 dl. melk
  • 2 1/2 dl. slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 1 pakje Bourbon hazelnootmousse
  • pindaschaafsel
  • Boodschappen bestellen
    Benodigdheden
  • Een goed ontvette beslagkom
  • Mixer
  • Bakpapier
  • Bereidingswijze

  • Klop de eiwitten stijf, voeg de suikers toe en klop totdat de massa mooi glimt en stijf is
  • Teken op een vel bakpapier 2 cirkels met een bord en verdeel de eiwitmassa over deze cirkels.
  • Bak dit in een voorverwarmde oven van 150 gr.C in ca. 5 kwartier goed droog en gaar.
  • Zet de oven uit en laat de cirkels in de oven afkoelen.
  • Klop de melk met de bourbon en een zakje slagroomversteviger stevig.
  • Verdeel de massa over een schuimcirkel, en leg de tweede erop.
  • Klop de slagroom met wat suiker en het tweede zakje slagroomverstevigerstijf.
  • Verdeel dit over de bovenkant van de taart.
  • Bak het notenschaafsel in een teflonpan gezellig bruin en strooi dit over de taart.
  • Serveertip

  • Bewaar de taart niet in een afgesloten doos, want dan zakt hij helemaal in.
  • Het is zowiezo zonde om deze taart lang te bewaren want hij is zo lekker.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    gejohn avatar
    gejohn 22-06-2004

    Lijkt me heel erg lekker. Maak hem vast een keer. Bedankt en groetjes van Gea.

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten