1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tortilla
  6. Tortilla espanola

Tortilla espanola

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ingrediënten 4 personen


Basis: 500 gram aardappelen, 1 ui, 4 grote of 5 kleine eieren. Zout naar smaak.
Extra naar keuze: courgette, verse knoflook, paprika, champignons



Spaanse omelet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes. Snij het ui in kleine stukjes. Bak de aardappelen en het ui gaar in een koekenpan. Klop intussen de eieren in een apart bakje. Voeg eventueel een snufje zout toe. Als de aardappels samen met het ui gaar zijn, voeg dat het ei-mengsel toe. Laat het vervolgens doorbakken zodat de bodem stolt. Pak dan een platte deksel of een bord waarmee je het geheel omdraait, zodat ook de andere kant gaar kan worden.

Serveertip

Serveer de tortilla met andere spaanse gerechten zoals gamba's a la plancha (grote garnalen) en een salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammie98


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sammie98
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top