1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. La dolce vita

La dolce vita

Door: jos_v_p

  • Italiaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ingrediënten 4 personen


Krop ijsberg- of friseesla
100 gram verse spinazie
3 tomaten
komkommer
1 rode ui
1 groene paprika
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gembersiroop
peper
zout
200 gram fetakaas, pot a 340 gram, of choriatiki
12 zwarte olijven
1 theelepel gedroogde oregano of marjolein



Romeinse salade

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de sla in dunne repen, was en laat de sla goed uitlekken of droog hem in een slacentrifuge. Was en droog de spinazie. Maak de tomaten schoon en snijd ze in partjes. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd hem in plakjes. Pel en snijd de ui in ringen. Maak de paprika schoon en snijd hem in dunne repen. Klop een dressing van de olijfolie, het citroensap, de gember- siroop en peper en zout naar smaak. Schep de sla met de spinazie, de tomaten, de komkommer, de ui en de paprika door elkaar. Verdeel de feta, de olijven en de kruiden erover. Schenk de dressing erover en schep de salade aan tafel om.

Serveertip

Vervang de olijfolie door een gelijke hoeveelheid olie uit het potje van de fetakaas. U kunt de salade extra gevuld maken door er naar wens reepjes ham of salami aan toe te voegen en de salade nog extra te garneren met zelfgebakken broodcroutons.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top