Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tomaten gevuld met wijngaardslakken en pastis

Tomaten gevuld met wijngaardslakken en pastis

Door: bonbollekentwee

  • Frans Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ingrediënten 6 personen


1 bosje peterselie * 2 el olijfolie * 2 teentjes knoflook * 20 gr roomboter * 5 el paneermeel * 5 el pastis * 500 gr wijngaardslakken "petits-gris" * 6 mooie tomaten * peper en zout.



"Tomates farcies aux escargots petits-gris"

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de slakken uitlekken. Hak de peterselie en look fijn of doe ze in een hakmolentje. Was en droog de tomaten en snij er het hoedje af. Haal de tomaten leeg met een koffielepeltje, kruid ze met een beetje peper en zout en draai ze om op driedubbel keukenpapier om uit te lekken. Verwarm de oven voor op 180? C.

Bereidingswijze

Bak de slakjes knapperig in de boter. Kruid met peper en zout en blus met de pastis. Voeg dan de look en peterselie toe en roerbak nog even. Laat afkoelen en vul er de tomaten mee. Bestrooi met paneermeel en zet er de hoedjes terug op. Schik de tomaten in een gratineerschotel en overgiet ze met de olijfolie. Schuif de schotel in de voorverwarmde oven en laat 20 a 30 minuten bakken.

Serveertip

Serveer warm en geef er brood bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top