1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Slakkenpannetje met eekhoorntjesbrood

Slakkenpannetje met eekhoorntjesbrood

  • Frans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

Ingrediënten 6 personen


1 blik wijngaardslakken * 300 gr eekhoorntjesbrood * 2 el olijfolieVoor de slakkenboter : 250 gr zachte roomboter * 20 gr sjalot * 25 gr knoflook * 25 gr fijngehakte peterselie * vierkruidenpoeder * peper en zout


Verder heb je nodig


6 ovenvaste pannetjes


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Borstel het eekhoorntjesbrood schoon en snij het in stukjes. Laat de paddestoelen bakken in olijfolie tot ze beginnen te bruinen. Voeg de uitgelekte slakken toe en laat 8 a 10 minuten sudderen. Kruid lichtjes met peper en zout. Verdeel het mengsel over de 6 pannetjes en laat afkoelen. Hak peterselie, knoflook en sjalot elk apart zeer fijn. Kneed ze samen met peper, zout en vierkruidenpoeder door de boter. Bedek de slakkenpannetjes, wanneer ze goed koud zijn, met een flinke eetlepel kruidenboter en dek ze individueel af met plasticfolie. Zet ze in de koelkast tot de volgende dag zodat smaken en aroma's goed kunnen intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220? C. Schuif de pannetjes in de hete oven en laat ze kort door en door warm worden. Wanneer de boter goed pruttelt zijn ze klaar.

Serveertip

Serveer gloeiend heet bestrooid met wat verse fijngehakte peterslie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bonbollekentwee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top