Mexicaanse Spareribs

  • Mexicaans,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-10-2001

BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten
1 dl azijn

75 gr bruine basterdsuiker

35 gr (1 zakje) tacokruidenmix

ca. 1,2 kg losgesneden spareribs (krabbetjes)

5 eetlepels hete tacosaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng, in een grote pan, 1 liter water met azijn, de basterdsuiker, de
kruidenmix en de spareribs aan de kook. Kook de spareribs zachtjes in ca. 25
minuten gaar; schep ze af en toe om. Laat de spareribs afkoelen in het
kookvocht (laat ze het liefst een nachtje staan, zodat de smaken goed in
kunnen trekken). Neem de spareribs uit het kookvocht en dep ze droog met
keukenpapier.
Op de barbecue: Bestrijk de spareribs rondom met tacosaus en rooster ze in
ca. 10 minuten boven de gloeiend hete houtskool bruin; keer ze regelmatig.

Serveertip

Serveer de spareribs met pepersaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten