Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. Koe Loe Yoek

Koe Loe Yoek

Door: beauad

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-2001

Ingrediënten 4 personen


400 gr hamlappen, *1/2-1 el sojasaus, *1-2 el ananassap (blik), *1 ei, *5 el bloem, *7 el water, zout, olie.
Voor de saus: 2 plakken ananas, *1 sjalotje, *2 dl vleesbouillon, *1 el azijn, *1 el tomatenketchup, *1 el suiker, *2 el maizena, *peper, *gemberpoeder.



Een simpele koe loe yoek, wel lekker! Bereidingstijd is exclusief marineertijd

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in kleine dobbelsteentjes snijden. Sojasaus met ananassap mengen. Vlees hierin marineren (hoe langer hoe beter, minimaal een uurtje)

Bereidingswijze

Van ei, bloem, water, zout een glad en dik beslag kloppen. Vlees uit de marinade halen. Marinade bewaren. Vlees droogdeppen en stukjes 1 voor 1 door het beslag halen. In een bodem olie het vlees goudbruin bakken en zorgen dat de stukjes elkaar niet raken. Het vlees uit laten lekken.
Saus: ananas in stukjes en met geraspte sjalot en de rest van de ingredienten verwarmen. Marinade erbij. Het vlees in het sausje doen, en nog 5 minuten zachtjes verwarmen.

Serveertip

Rijst



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beauad
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top